Brkić: Plenković je osvjedočeni prijatelj BiH. Pismom Europskoj narodnoj stranci o Bleiburgu željeli smo ukazat na selektivan pristup, govor mržnje i prijetnje

0

Josip Brkić, voditelj Odjela za međunarodne odnose GV HNS i zamjenik ministra vanjskih poslova VM, govorio je u Danu uživo na N1 televiziji između ostaloga o pismu koje je uputio Europskoj narodnoj stranci, ali i o predsjedniku Vlade RH.

“To je jedan osvjedočeni prijatelj BiH koji u najvećoj mjeri je naš odvjetnik u Europskoj uniji”, kazao je Brkić.

Što se tiče izbora u Hrvatskoj, kako je rekao Brkić, HDZ BiH će pomoći i potpomoći nastupu HDZ Republike Hrvatske u 11. izbornoj jedinici, što je izborna jedinica za hrvatske državljane koji žive van Republike Hrvatske.

Mnogo reakcija je izazvalo pismo koje je Brkić uputio Europskoj narodnoj stranci.

“Mi smo dali naš osvrt na ono što se događalo u i oko održavanja svete mise za žrtve bleiburškog puta, odnosno da se ukaže da selektivnim pristupom, govorom mržnje, pa i prijetnjama koje su u tom trenutku bile upućene uzoritom kardinalu Puljiću, njegovom svjedočenju i zahtjevima pojedinih političara da se odustane od svete mise, jednostavno, to nije u skladu sa rezolucijom Europskog parlamenta o početku drugog svjetskog rata, odnosno o potrebi sjećanja i komomeriranja svih žrtava da bi se jednostavno na taj način moglo doći do istine i izgraditi bolja budućnost unutar Evrope, a BiH, a i mi svi, želimo postati punopravna članica EU, što podrazumijeva i uvođenje vrijednosti u naš svakodnevni život”, rekao je Brkić.

 N1
Share.

Comments are closed.