Čestitka predsjednika GV HNS upućena predsjedniku HDZ RH povodom ostvarenog izbornog rezultata

0

U nastavku prenosimo integralno čestitiku predsjednika Glavnog vijeća HNS BiH, dr.Bože Ljubića, upućenu predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice RH povodom, Andreju Plenkoviću, povodom ostvarenog izbornog rezultata.

Poštovani gospodine Predsjedniče,

U ime članova Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne I Hercegovine i u svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke Vama i čitavom vodstvu HDZ-a na velikoj pobjedi na općim parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor.

Ovaj rezultat je priznanje za dosadašnje vođenje Vlade i Države te prilika da Hrvatsku usprkos globalnoj krizi učinite sigurnom i jakom.

Vaš ogroman ugled i nesumnjiv utjecaj u Europi i svijetu će vjerujem i nama Hrvatima u BiH pomoći ostvariti ustavom zajamčenu jednakopravnost, očuvanje narodnog političkog subjektiviteta odnosno jednakog prava na Bosnu i Hercegovinu.

Kao institucija koja, zajedno s Predsjedništvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, artikulira i definira hrvatsku politiku u BiH očekujemo nastavak suradnje s institucijama Republike Hrvatske posebno onima nadležnim za pitanja Hrvata izvan RH kao što su Odbor za Hrvate izvan RH Hrvatskog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, Hrvatska diplomacija i Europarlamentarci.

Gospodine Predsjedniče,

primite izlaze našeg poštovanja i zahvalnosti za dosadašnju suradnju uz želje za uspješno vođenje Vlade u dolazećem mandatnom periodu.

S poštovanjem,
Dr. Božo Ljubić
Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH

Share.

Comments are closed.