Održana projekcija dokumentarnoga filma “Heroji se ne zaboravljaju”

0

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača prikazan je film u produkciji Hrvatske radiotelevizije „Heroji se ne zaboravljaju“.
Prije projekcije filma nazočnima se obratio izaslanik predsjednika HNS BiH, mr. sc. Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i voditelj Odjela za međunarodna pitanja u Glavnom vijeću HNS.

Dokumentarni film govori o američkom junaku hercegovačkih korijena, mornaričkom dočasniku porijeklom iz Prologa kod Ljubuškog, koji je spasio nekoliko stotina života mornara s broda USS Utah prilikom napada na Pearl Harbor, te je zbog svoje požrtvovnosti i posthumno nagrađen „medaljom časti“, najvišim odlikovanjem u Sjedinjenim američkim državama.

Nazočni su imali priliku čuti i scenaristu dokumentarnog filma g. Vladimira Brnardića koji je govorio o motivima nastanka ovog dokumentarca.
Projekciji dokumentarnog filma su nazočili i članovi Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS, predstavnici američkog i hrvatskog veleposlanstva u BiH, članovi obitelji Herceg, te mnogi drugi.

 

Share.

Comments are closed.