Dr. Ljubić: Izjava Dodika o Bleiburgu je sramotna i necivilizirana

0

Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić, izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da je sve ljude na Bleiburgu trebalo pobiti te da on osobno nema nikakvu empatiju za ta ljude, nazvao je sramotnom, anticivilizacijskom, neciviliziranom i za svaku osudu.

Ljubić za emisiju “Iz prve ruke” TV Herceg Bosne kaže da u početku nije vjerovao da je takvo nešto Dodik izjavio, ali nakon što je imao uvid u novine iz Srbije pročitao je da je Dodik doista tako formulirao izjavu.

On smatra da Dodik iznosi takve izjave jer su mu to dopustili oni koji ga najviše kritiziraju, i u Sarajevu i u međunarodnoj zajednici.

Komentirao je Ljubić i izjavu mitropolita Hrizostoma koji je kazao da Srpska pravoslavna Crkva prekida odnose s Katoličkom Crkvom u BiH zbog održavanja mise za žrtve Bleiburga.

Kazao je da bi se mitropolit Hrizostom trebao dobro zamisliti nad svojom izjavom i zaključiti:

“S obzirom na zločine koje su nad Hrvatima učinjeni tijekom ovoga rata jer je 95 posto Hrvata protjerano iz područja Republike Srpske, da kardinal rezonira kao on, s njim nikada ne bi ni sjeo, ni dobar dan mu nazvao”, rekao je Ljubić.

-Taj isti Hrizostom vrlo dobro zna, bolje nego ja, da u manastiru pored Višegrada stoji spomenik Draži Mihajloviću koji je osuđen kao ratni zločinac, koji je pobio tisuće Hrvata i Bošnjaka, a možda i Srba antifašista”, rekao je Ljubić .

Istaknuo je da se danas ne može naći unutar hijerarhije Katoličke Crkve u Hrvata da netko slavi ustaški pokret koji je činio zločine uime hrvatskog naroda.

Bild.ba

Share.

Comments are closed.