Ivan Musa: U BiH ne smije biti mjesta za diktaturu, vratiti se dogovorima za budućnost BiH

0

Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH:

U BiH već 11 mjeseci traje kriza nastala zbog problema s uspostavom vlasti. Ako se izborni rezultati uskoro ne implementiraju, budućnost BiH ulazi u mračno doba – izjavio je Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

‘’Bošnjačkoj politici odgovora trenutno stanje kaosa čemu u prilog govori i odluka o uvjetovanju realizacije Sporazuma o uspostavi vlasti ANP-om. I ta je svojevrsna ucjena proizvod  političkog Sarajeva. U državi koju čine tri konstitutivna naroda i građani, bošnjački politički predstavnici na mnogim primjerima, skoro svakodnevno, pokazuju sve više obilježja diktature. Za to u BiH ne smije biti mjesta. Ako su bošnjački članovi Predsjedništva BiH iskreni u namjerama priključivanja ove zemlje NATO-u, onda to pitanje trebaju prepustiti novom sazivu Vijeća ministara. Deblokadom možemo nastaviti napredak prema EU i NATO i iznaći rješenja za brojne probleme i izazove“, kazao je Musa.

‘’Stabilan, kontinuiran i ustrajan napredak na euroatlanskim integracijama ključ je budućnosti BiH. Hrvatski politički predstavnici nikada nisu dovodili u pitanje svoju opredijeljenost za NATO i EU. Naša politika dokazana je u praksi, gdje su napori koje ulažemo u euroatlanske integracije vidljivi i korisni za BiH’’, naglasio je Musa.

Prema njegovom mišljenju “političko Sarajevo ne želi priznati Hrvate u BiH, oslanjajući se na ustaljenost njihove prevare od samog referendumskog pitanja za nezavisnost BiH pa do danas.”

Musa navodi da je u BiH visoki predstavnik još uvijek “nezaobilazan” i da je BiH protektorat.

Upitan za Željka Komšića, Musa je kazao kako je on ubačen u politiku, ne razumije stvari i ne želi ih razumjeti. – On svoju političku egzistenciju gradi na sarajevskoj političkoj matrici spram Hrvata i tako se pozicionira. Tu nije problem gospodin Komšić, problem je njihove politike prema Hrvatima, odnosno prema cijeloj BiH, zaključio je Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Mostar, 14. rujna 2019. godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ured za informiranje HNS-a

Share.

Comments are closed.