Ivanka Barić nova predsjednica HKDU BiH

0

Zasjedanje VII Općeg Sabora Hrvatske kršćanske demokratske unije Bosne i Hercegovine održano je u Mostaru. Tim povodom HKDU BiH oglasila se priopćenjem za javnost u kojem, između ostalog, ističe da je birano i izabrano rukovodstvo stranke, Dugogodišnja suradnica i zamjenica pokojnog Predsjednika Ivana Muse, gospođa Ivanka Barić iz Jajca, izabrana je za Predsjednicu HKDU BiH. Priopćenje HKDU BiH prenosimo u cijelosti.

“Obavještavamo cijenjenu javnost da je sukladno statutarnoj odluci, dana 30.svibnja 2021. godine u dvorani restorana Romanca u Mostaru održano zasjedanje VII Općeg Sabora Hrvatske kršćanske demokratske unije Bosne i Hercegovine.
Prije početka rada Sabora delegacija HKDU BiH predvođena V.d. Predsjednicom Ivankom Barić je odala počast nedavno preminulom predsjedniku Ivanu Musi polaganjem cvijeća, paljenjem svijeće i molitvom na njegovom grobu.

VII Opći Sabor HKDU BiH je bio izvještajno – izbornog karaktera, na kojem je Predsjednik Senata podnio iscrpno izvješće o radu između dva Sabora, usvojen je jedan amandman na Statut, a kao zaključni dokument radnog dijela Sabora jednoglasno je usvojena „Deklaracija VII Općeg Sabora HKDU BiH“ koja definira temeljna načela stranke HKDU BiH i stav stranke o aktualnoj političkoj situaciji u svjetlu zaštite hrvatskog nacionalnog interesa.

Slogan VII Općeg Sabora i Deklaracije je „konstitutivnost = jednakopravnost“ koji šalje poruku podrške vodstvu Hrvatskog narodnog Sabora BiH u zaštiti suvereniteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH, koji pretpostavlja punu ustavnu i institucionalnu jednakost s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini.
U izbornom dijelu biran je Predsjednik stranke i kao jedini kandidat izabrana je gospođa Ivanka Barić iz Jajca, dugogodišnja suradnica i zamjenica pokojnog Predsjednika Ivana Muse.

Nakon zaključivanja rada VII Općeg Sabora istakao je mandat Predsjednika Senata i svih senatora, pa je odmah održan Prvi konstituirajući Senat na kojem su izabrani novi senatori, a za Predsjednika Senata HKDU BiH izabran je gospodin Tomislav Biško iz Posušja”, stoji u priopćenju.

Share.

Comments are closed.