Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora na 20. obljetnici smrti Gojka Šuška

0

Izaslanstvo Hrvatsnog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Glavnog vijeća dr. Božom Ljubićem, s članovima Predsjedništva Zdenkom Ćosićem, Željkom Ragužom, Mirom Grabovcem, predsjednicima županijskih vlada Nevenkom Hercegom i Marijanom Klaićem, položili su u četvrtak vijenac povodom obljetnice ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška.

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.), je bio hrvatski političar i ministar obrane u vrijeme Domovinskog rata.

Gojko Šušak je imenovan ministrom obrane Republike Hrvatske 18.rujna.1991 i bio je jedan od najbližih suradnika predsjednika Franje Tuđmana.

U iznimno teškim političkim, vojnim i financijskim okolnostima ministar Šušak ustrojio ustrojiti Hrvatsku vojsku koja je bila vrlo moderna i napredna za svoje prilike. Za vrijeme Gojka Šuška Republika Hrvatska se oslobodila u potpunosti od znatno većeg i moćnijeg srbskog agresora koji je već bio zauzeo znatan dio teritorija Republike Hrvatske kada je ministar Šušak stupio na dužnost.

Share.

Comments are closed.