Izaslanstvo Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat GV HNS na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 25. obljetnice VRO „Oluja“

0

Obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 25. obljetnici VRO „Oluja“ nazočilo je i izaslanstvo Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Predsjednik RH, Zoran Milanović odlikovao je ove godine pripadnike Hrvatskog vijeća obrane (HVO) čije su postrojbe dale svoj doprinos u Domovinskom ratu i stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Na današnji dan, prije 25 godina, okončana je skoro petogodišnja okupacija hrvatskih krajeva i velikom pobjedom stvoreni temelji suverene Republike Hrvatske. Kroz VRO „Oluja“ napravljen je ključni korak prema deblokadi bihaćke enklave u kojoj je preko 170 000 ljudi bilo pod opsadom i prijetnjom sudbine Srebrenice.

Upravo se na ovaj dan nacionalnog ponosa i pobjede prisjećamo hrabrosti i žrtve koju su pripadnici HVO-a podnijeli i utkali u stvaranje trajnog mira i stabilnosti na ovim prostorima.

 

Share.

Comments are closed.