Ljubić: “BiH smatramo svojom domovinom, od Save pa do mora, od Bihaća do Bužima, pa sve do Srebrenice”

0
Uoči početka izvanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora predstavnicima medija se obratio predsjednik Glavnog HNS-a Božo Ljubić, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

On je kazao da je osnovna zadaća Sabora učiniti ono što hrvatski narod i bih očekuje od HNS-a kao krovnog političkog tijela bh Hrvata, a to je zaštititi BiH od antiustavnih napada.

“Mi kao predstavnici hrvatskog naroda smatramo BiH svojom domovinom, od Save pa do mora, od Bihaća do Bužima, pa sve do Srebrenice, osjećamo je svojom i spremni smo je braniti kao institucionalnu državu”, rekao je Ljubić i pozvao na reformu Izbornog zakona kako bi svi narodi mogli borati legitimne političke predstavnik.

Kazao je on i da nakon treba raditi na racionalnijoj administrativnoj i teritorijalnoj organizaciji zemlje.

“Zemlja s tri milijuna stanovnika, 14 ustava, 14 vlada i 150 ministara teško može biti racionalna i kompetitivna u Europi”, rekao je Ljubić.

Na kraju je on izrazio uvjerenje da će doći do izmjena Izbornog zakona. Kazao je da temelji na određenim kontaktima s relevantnim predstavnicima međunarodne zajednice. Zaključio je da nikome nije u interesu destabilizacija nakon izbora koji bi se održali prema neustavnom Izbornom zakonu.

Share.

Comments are closed.