Milanović odlikovao postrojbe HVO-a: Spašavali ste Bihać, oslobađali Hrvatsku

0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik. Uručio je odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog” postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje, vama i brigadama iz BiH koje su oslobađale Hrvatsku Republiku i spašavale Bihać, istaknuo je predsjednik Zoran Milanović.

Rat ste dobili, dobili smo ga zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje, bez vas ne bi bilo isto, istaknuo je predsjednik Hrvatske.

Foto: HRT

Rat je gotov. Bilo je pokušaja da se na Haaškom tribunalu sve prikaže kao zajednički zločinački pothvat, to je propalo kao namjera, imali smo i sreće, dodao je.

– Imali smo sreće da nijedan od naših generala, a generali su radili po zapovjedima državnog vrha, nije presuđen i oblaćen za taj zajednički zločinački pothvat koja je jedna od glupljih i luđih izmišljotina koja se Hrvatskoj pokušavala staviti na grbaču. Ne znam tko je za to kriv, ali sam sretan da je ta loša namjera propala, rekao je.

Na nama je da u miru budemo velikodušni i da pokažemo dobru vjeru. Vama svima još jednom od srca hvala, zaključio je Milanović.

 

Share.

Comments are closed.