Održana sjednica Predsjedništva HNS-a u Mostaru

0

Danas je u Mostaru je održana sjednica Predsjedništva HNS-a. Tema zasjedanja Predsjedništva HNS-a bili su isključivo pripreme i predstojeći Opći izbori.

Na sjednici je usvojen zaključak o potpori dužnosnicima Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH o dosljednom ustavnom i zakonskom djelovanju te provođenju politika gdje je vladavina zakona modus i imperativ političkog djelovanja u sljedećem razdoblju.

 

Predsjednik dr. Dragan Čović nakon današnje sjednice HNS-a obratio se medijima te prenio zaključak sa sjednice.

„Informirao sam kolege oko pritisaka koja se svakodnevno, posebno u posljednjih dvadesetak dana prave prema Vijeću ministara, posebno prema ministru financija. Ono što mislim da je pravi put kad je u pitanju naš stav dosljedno poštovati zakone, tko god tražio drugačije. Ne može se tražiti od bilo kojeg ministra kršenje zakona, što god da je za to izgovor”, istaknuo je predsjednik Čović.

Istaknuo je kako su svi koji su tražili da se financiraju izbori, istu snagu mogli upotrijebiti da se dobije proračun institucija BiH za 2022. godinu, te je naglasio da neće podleći bilo čijem pritisku da krši zakone i procedure.

Ured za informiranje HNS-a

Share.

Comments are closed.