Priopćenje Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat GV HNS

Odjel za branitelje Hrvatskog vijeća obrane i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora BiH najoštrije osuđuje zloupotrebu u prenošenju čestitke u povodu 28. Obljetnice osnivanja HVO-a koje je medijima poslano od strane predsjednika središnje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB gosp. Nikice Tomića. Pojedini elektronski mediji su prilikom prenošenja ove čestitke u sam tekst čestitke ubacili i neprimjerene riječi, koje smatramo nedopustivim kada je u pitanju obljetnica HVO-a i sjećanje na sve poginule pripadnike HVO-a. Na ovaj način ne samo da nisu vjerodostojno prenijeli čestitku, već su takvim pisanjem kriminalizirali HVO, a samim time i sve nas pripadnike HVO-a.  Sa ciljem zaštite digniteta HVO-a i Domovinskog rata, te svih branitelja ali i predsjednika UDVDR-a HVO HB, kao člana Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a BiH,  najoštrijemo osuđujemo ovakvo ponašanje pojedinih elektronskih medija, i sve medije pozivamo da vjerodostojno prenose dopise koji se šalju, bez obzira na tematiku i sadržaj istih.

Za sve one koji nisu imali priliku pročitati stvarni i puni sadržaj ove čestitke, istu prenosimo u cijelosti, onako kako je poslana u sve medije.

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆENJA

Č E S T I T K A

POVODOM   DVADESET OSME   OBLJETNICE UTEMELJENJA HRVATSKOG VIJEĆA OBRANE  ISKRENE ČESTITKE UPUĆUJEMO SVIMA KOJI OBILJEŽAVAJU TAJ DAN I KOJI  HVO NOSE U SRCU.

1. TRAVNJA 2020. GODINE JE DAN SJEĆANJA NA SVE BRANITELJE A POSEBNO NA ONE KOJI SU BRANEĆI SVOJE OBITELJI, DOM I DOMOVINU POLOŽILI ONO NAJVREDNIJE ŠTO SU I IMALI -SVOJE ŽIVOTE.

U SVOJE OSOBNO IME I U IME SVIH  PRIPADNIKA  HVO-a  I ČLANOVA SREDIŠNJE UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA HVO  H-B  MOSTAR, UPUĆUJEM ISKRENE ČESTITKE I   POZDRAVE.

POZIVAMO  SVE  BRANITELJE I ČLANOVE UDRUGE   DA   08. TRAVNJA UPALIMO SVIJEĆE U SVOM   DOMU KAO  SPOMEN  NA  SVE  POGINULE  BRANITELJE  I  NA TAKAV NAČIN OBILJEŽIMO DVADESET OSMU  OBLJETNICU HRVATSKOG VIJEĆA OBRANE

OSTANIMO DOMA!

PREDSJEDNIK UDVDR HVO HB